Cursus Zorg en dementie

Wat gaat er om in iemand die dement is? Waarom kan iemand met dementie angstig zijn? Hoe kun je het beste reageren op onrustig gedrag van een dementerende persoon? Zijn er medicijnen tegen dementie? Hoe zit het met rechtsbescherming en dementie? Als u bij de zorg van een dementerende betrokken bent herkent u deze vragen misschien wel. Kennis en het delen van ervaringen vergemakkelijkt de zorg voor uw dementerende naaste. Daarom biedt MET ggz en het samenwerkingsverband Hulp bij dementie Midden-Limburg de cursus Zorg en Dementie aan.

Voor familieleden en partners

De cursus Zorg en dementie is bedoeld voor familieleden en/of partners van dementerende ouderen die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de zorg voor die oudere en geïnformeerd willen worden over dit ziektebeeld.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus komen verschillende thema’s aan bod:

  • wat is dementie?
  • medicatie
  • mantelzorger zijn en voor jezelf zorgen
  • hoe het gedrag van een dementerende te verklaren
  • rechtsbescherming en juridische hulp
  • verhuizen naar een instelling

Opzet van de cursus

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en wordt jaarlijks diverse malen verzorgd, op verschillende locaties in de regio Midden-Limburg. De cursusleiders zijn werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg en hebben ruime ervaring met dementie.

Cursus, geen therapie

De cursus is een cursus van de afdeling preventie in samenwerking met team Ouderen. U wordt niet ingeschreven als cliënt voor deze cursus. De cursus is geen therapie, maar bedoeld om uw eigen kracht te versterken.

Praktische informatie

De bijeenkomsten vinden wekelijks of 2 wekelijks plaats. De precieze data, tijden en locatie worden nog bekend gemaakt.

Kosten

De kosten bedragen € 25,- voor het cursusmateriaal en koffie/thee. De deelname zelf is gratis.

Aanmelden of meer informatie?

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat voor gespreksgroepen en cursussen, telefoonnummer 088-1149494 of mail naar secretariaatroermond@metggz.nl.

GettyImages-1203810586.jpeg_METggz-1920.jpg