Skip to main content

Psychodiagnostisch centrum

Psychodiagnostisch onderzoek voor volwassenen.

Placeholder

Voor wie?

Ben je tussen de 18 en 65 jaar? En heb je te maken met psychische klachten, maar weet je niet waar je klachten vandaan komen? Misschien heb je al ver­schillende behandelingen gevolgd die weinig effect hebben gehad, zonder dat duidelijk is hoe dat komt? Of jij en je behandelaar merken dat de behandeling stagneert of dat je klachten terugkomen of toenemen? Jijzelf en je hulpverlener kunnen dan een psychodiagnostisch onderzoek aanvragen bij MET ggz. Soms voeren we op verzoek van je huisarts, specialist of gemeente alleen een psychodiagnostisch onderzoek uit, zonder behandeling. Ook kun je bij ons terecht voor een second opinion, bijvoorbeeld als je twijfelt aan het oordeel van je behandelaar bij een andere organisatie.

Wanneer kom je niet in aanmerking?

Ben je jonger dan 18 jaar of ouder dan 65 jaar? Dan kun je geen gebruik maken van onderzoek binnen het Psychodiagnostisch Centrum.

Hoe ziet een psychodiagnostisch onderzoek eruit?

Met het psychodiagnostisch onderzoek worden jouw klachten in kaart gebracht om te leren begrijpen waar je last van hebt en om een passend behandeladvies op te stellen. Een psychodiagnostisch onderzoek kan bestaan uit één of meerdere onderzoeken zoals een intelligentie onderzoek, persoonlijkheidsonderzoek of onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen. Tijdens de intake bespreekt de psycho­loog met jou wat je klachten zijn en wat je denkt dat de oorzaak daarvan is. Op grond daarvan stelt de psycholoog samen met jou een onderzoeksvraag op. Vervolgens worden de onderzoeken uitgevoerd die passen bij jouw onderzoeksvraag. Psychodiagnostiek is een specialistische vaardigheid die door goed opgeleide en ervaren psychologen wordt uitgevoerd. 

Waar bieden wij psychodiagnostisch onderzoek?

Op onze locaties in Roermond en Maastricht hebben wij gespecialiseerde PDC-teams die een regionale functie hebben.

Aanmelden

Wil je een psychodiagnostisch onderzoek aanvragen? Neem dan contact op met je huisarts.